Vind mij ook op

Updates

Hier lees je de meest recente berichten en updates van Sharif Music.

MusicConnect = Online

Datum: 9/05/14Het moment is daar! www.musicconnect.nl is online! MusicConnect geeft muzikanten een podium waarop ze zichzelf in de schijnwerpers zetten en waarmee ze online vindbaar zijn. Er valt al veel te zien, dus neem een kijkje!

MusicConnect

Datum: 24/03/14Sharif Music en Swif Webdesign hebben grootse plannen samen! We weten dat muzikanten, vocalisten en bands zichzelf en hun muziek zo goed mogelijk willen presenteren. Ook op het internet. Een compleet profiel dat goed vindbaar is en er ook nog eens fraai uitziet, kan daar natuurlijk bij helpen. Daarom presenteren we binnenkort MusicConnect.nl. More info soon!

Meebouncen!

Datum: 21/03/14Workshops wederom in volle gang! Van de onderste foto naar de bovenste foto. Van weten welke knop waarvoor gebruikt wordt, tot uiteindelijk meebouncen op je eigen beat. Het gebeurt in de Sharif Music studio!

2014!

Datum: 1/01/14Ik wens iedereen een gezond en muzikaal 2014 toe. De Play-knop van het jaar 2014 is ingedrukt. Geniet van elke toon die voorbij komt!

Workshops weer in volle gang!

Datum: 16/12/13Afgelopen week zijn er weer workshops geweest @ studio Sharif Music! De deelnemers kregen te zien hoe een hiphop beat wordt gemaakt. Er kwam van alles voorbij: Welke drums gebruik je en waar haal je ze vandaan? Hoe plaats je deze drums en welke "bounce" wil je creëren? Hoe sample je en hoe creatief kun je er mee omgaan? Et cetera... De deelnemers pakten het snel op en konden niet wachten om zelf ermee aan de slag te gaan. Ik vond het gezellig en ik ben reuze benieuwd naar hun eerste creaties! 

Reclame Tunes

Datum: 28/11/13Sharif Music is zich gaan verdiepen in Reclame Tunes! Catchy melodieën, sounddesign, sfeer en boodschap zijn volop te vinden in de studio van Sharif Music. Ben jij iemand of ken jij iemand die op zoek is naar jingles en reclame tunes? Klop bij mij aan en elke boodschap of video zal met de juiste lading worden voorzien!

Holland's got talent

Datum: 27/11/13Na het programma Beat The Best voor dansteam No Surrender is voor ook voor dansteam Release het hoofdstuk televisie aangebroken! De dames wisten zich te plaatsen voor de TV audities van het programma Holland's Got Talent op RTL4. Tijdens deze eerste aflevering wisten de dames van Release drie keer een 'ja' binnen te slepen! Vooral dansexpert Dan Karaty was zeer positief over het optreden en het team. Afgelopen zaterdag kregen ze ook nog eens te horen dat ze door zijn naar de live show op zaterdag 7 december. The Hip Hop Basement laat wederom zien waarom zij tot de top behoren. Aan mij weer de taak om de dansmix goed in elkaar te draaien en te laten knallen! Zie het filmpje van de auditie onder het tabblad Music. 

Instagram

Datum: 27/11/13Volg me op Instagram! Via dit kanaal laat ik je foto's en filmpjes zien die best interessant voor je kunnen zijn. Ik film bijvoorbeeld studiosessies, previews van beats, hoe een geluid tot stand komt, een kijkje in de keuken dus! Join me op http://instagram.com/sharifmusicnl.

In de mix voor No Surrender

Datum: 11/10/13Wederom in de mix! Dit keer voor het energieke en hardwerkende dansteam No Surrender (The Hip Hop Basement). Ze zijn Europees kampioen 2012 en doen mee aan de kwalificaties voor het EK 2014 en het WK 2014. Dat moet lukken als je het mij vraagt! 

Verbouwing & Update Sharif Music Studio

Datum: 5/08/13Sharif Music Studio ... De plek waar rust, creativiteit en energie elkaar opvolgen ten behoeve van muziek, zal worden verplaatst. We gaan aan de slag met een nieuwe ruimte, waarin ik me nog beter kan afzonderen. Het hart van de studio, de PC, is nu ook vervangen met bijbehorende topshelf software! Ik zeg up & running!

In de mix voor BASE!

Datum: 1/04/13Het dansteam BASE! van The Hip Hop Basement stond dit jaar weer op de dansvloer tijdens het EK Streetdance Championships. Ik ben met de demomix bezig geweest en er komen weer spectaculaire moves voorbij! Check het filmpje in het tabblad Music. 

In de mix voor Release

Datum: 4/02/13De dames van Release (The Hip Hop Basement) gaan ook dit jaar weer naar het EK! Ze gaan hun titel verdedigen! Vorig jaar waren ze als eerste geëindigd. Dit jaar wordt het grootse evenement in Duitsland georganiseerd. Ook deze keer mocht ik achter de knoppen om de mix te maken. 

In de mix

Datum: 21/12/12Druk in de mix voor The Hip Hop Basement ... knallen met die demo's! 

Het album is er!!

Datum: 10/11/12Het is zover: DuBBel heeft een album! We hebben er hard aan gewerkt en met trots hebben Roel, Jeroen en ik de cd mogen presenteren in de Paradox in Tilburg.  Het was een te gekke avond! Neem snel een kijkje op www.droomvandubbel.nl en Droom!

Droom!

Datum: 3/11/1210 november is het zover! Een verzamel cd met oude en nieuwe nummers van DuBBel komt dan uit. Zin in een plaat vol positive vibes en lekkere tunes? Hou de updates in de gaten! We vallen in slaap. Het is een jaar of tien geleden, maar het lijkt lichtjaren langer. Sharif maakt beats. Roel en Jeroen schrijven raps. Een trio dat zich DuBBel noemt ontstaat. Logica verdwijnt.In onze droom worden langzaam maar zeker contouren zichtbaar. Van schatkaarten, zonnen, glazen bollen en gebroken ruiten. Van Willem en Willemien, kattenluiken, rap-judo met lettergrepen en uitgelopen vergaderingen. Van bullebakken, oliebollen, toerentellers en verrekijkers. Maar op het moment dat een hele wereld tevoorschijn lijkt te komen, worden de contouren vaag en zelfs bijna onzichtbaar. Een droom dreigt verloren te gaan. Totdat... Een knal! Een flits! Een zonnestraal! Een wereld wordt vereeuwigd. We worden wakker in een Droom!

Studio sessie

Datum: 10/05/12Weer een muzikale dag achter de rug met Meggy achter de microfoon. Vandaag hebben we de vocalen opgenomen van een nummer waar ik érg tevreden over ben. De sfeer van de beat gecombineerd met de teksten en zang van Meggy weten elkaar in dit nummer te vinden als aanmaaklimonade en water. Erg productief waren we deze middag. We hebben zelfs een begin gemaakt aan onze tweede track. Ik kijk uit naar de volgende studio sessie!

Europees kampioen!

Datum: 29/04/12Wauw! Niet één, maar twee demoteams van hiphop dansschool The HipHopbasement hebben de eerste plek weten te bemachtigen op het Europees Kampioenschap HipHop in Parijs. Sharif Music feliciteert The HipHopbasement van harte met deze fantastische prestatie. Demoteams Release én No Surrender Europees kampioen 2012!!

Fensite

Datum: 25/04/12Blij werd ik als Fenneke Suurmond vandaag de eerste noten inzong voor haar website www.fensite.nl. Deze multi-talent heeft mij gevraagd om twee covers te produceren en de opnames voor mijn rekening te nemen. Het was gezellig en we hebben een goed, veelbelovend begin gemaakt! 

Voorbereidingen EK HipHop

Datum: 21/04/12De Europees Kampioenschappen HipHop in Parijs komen steeds dichterbij. Trainsters Angela Frings en Lindsay van Buul zijn apetrots dat zij een plek hebben kunnen bemachtigen en vertrekken 27 april naar Disneyland Parijs om daar het EK te dansen. Ook dit jaar mag ik enkele dansmixen in elkaar draaien voor de demoteams van The HipHopbasement. Voor de mix van demoteam Release heb ik vandaag met hulp van trainster Angela Frings vol inspiratie achter de knoppen gezeten om de puntjes op de i te zetten. Dynamiek, timing en sound waren de drie belangrijkste focussen in de studio. Voor demoteam BASE heb ik zelfs een beat mogen produceren voor het voguing gedeelte van de dans. Ik heb de dansen van de verschillende teams gezien en het ziet er spetterend uit! Ik zeg meenemen die bekers!

Finale Beats & Roots Festival

Datum: 23/03/12Wat een avond was dit zeg! Samen met rapper Kleine Jay en producer Radjie hebben we de live acts beoordeeld. Net als het jaar ervoor viel het ook dit jaar niet mee. Elke finale act heeft wel iets uitmuntend en unieks laten zien. Het juryberaad duurde dan ook erg lang. De grote winnaar is uiteindelijk De Koester. De tracks van deze man zijn behalve gevariëerd in sfeer ook voorzien van een ritmisch sterke en duidelijk gearticuleerde flow. Een verdiende tweede plek is Brada met technisch strakke flows en rauwe straatraps. 
Deze twee acts zullen op zaterdag 23 juni op de Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch hun, met de bikkelharde strijd bemachtigde, plek gebruiken om indrukwekkende flows ten gehore te brengen. 

DuBBel

Datum: 11/03/12Vandaag heeft Sharif Music rapduo DuBBel weer een keer over de vloer! Na het lanceren van deze site werd het weer eens tijd om een track te bouwen met z'n drietjes. De beat én tekst in één dag! De basis ligt er en we zijn in overleg wanneer en hoe we deze track ten gehore gaan brengen...hou de site in de gaten! 

HipHop in Duketown Demo Contest 2012

Datum: 1/03/12Ook dit jaar mogen rappers een demo insturen om de jury ervan te overtuigen dat zij een podiumplek verdienen tijdens dit Bossche Hiphop evenement. De top drie krijgt de gelegenheid te rocken op één van de podia van HipHop in Duketown. De eerste selectieronde heeft inmiddels plaatsgevonden en ik denk dat we een spannende finale tegemoet gaan. Wie door zijn naar de finale zal begin deze maand bekend worden gemaakt. De finale wordt gehouden op 23 maart in Plein79 in 's-Hertogenbosch. Behalve jureren zal ik die avond zeker ook weer gaan genieten! Join us!

Website officieel online!

Datum: 26/01/12Het is zo ver. De gloednieuwe website van Sharif Music is zojuist 'on air' gegaan. Dit is het digitale platform waar ik te allen tijde te vinden ben als je me zoekt. Laat niets je ervan weerhouden om contact met mij op te nemen of anderen aan te sporen de muzikale (op)stap te maken naar en via Sharif Music.

Kijk rustig rond en check ook de SharifMusicPlayer aan de linkerkant om een aantal tracks en previews van beats te beluisteren. 

Voor Talent Wordt Geklapt

Datum: 20/01/12Vandaag heb ik het genoegen gehad om deel te mogen nemen aan de jury van de talentenjacht VTWG. In de concertzaal van W2 Poppodium hebben tientallen jongeren mogen optreden en hun talenten laten zien. Indruk- en verbazingwekkend goed waren sommige finalisten van deze show! Maud Leerintveld en het duo Lesley Birsak en Fenne van de Wuijtswinkel zijn uiteindelijk als winnaars uitgeroepen. Wat een mooie avond was dat!

Hiphop- en Popalbum in progress

Datum: 4/01/12Momenteel wordt er hard gewerkt aan het realiseren van deze droom. Meerdere beats zijn in ontwikkeling en verschillende artiesten hebben hun weg naar de studio al gevonden. Wie deze artiesten allemaal precies zijn, kan ik nog niet verklappen. Maar houd vooral de site in de gaten…more news coming soon!

Studio druk bezet vandaag

Datum: 3/01/12Vruchtbare sessie met zangeres, toetsenist en gitarist vandaag. Verschillende melodielijntjes ingespeeld en ingezongen. Goeie start van het nieuwe jaar!

2012!!

Datum: 1/01/12Happy new year to all the readers. Dat 2012 maar een vruchtbaar, muzikaal, inspirerend jaar mag worden met mooie samenwerkingen. Proost!