Music

Sharif Music vindt afgemeten energie en passende sfeer erg belangrijk in muziek. De energie die nodig is om de juiste impact te creëren bij de luisteraar en de sfeer waarbij de emotie en het gevoel in de track het best tot zijn recht komt.

Sharif probeert niet uniek te zijn in zijn soort of met een bepaalde stroming mee te gaan. Muziek maak je aan de hand van impulsen en ideeën van degene met wie er gewerkt wordt. De muzikale beleving van Sharif en de artiest moet ademen door de speakers bij het horen van de muziek.

Om dit alles te stimuleren hangt er een ontspannen en open sfeer in de studio. Sharif Music vindt dit essentieel, omdat dit de deuren opent naar maximale creativiteit, inspireren en geïnspireerd worden.

Hip Hop / Pop

Interesse in muziek heeft Sharif al van jongs af aan, maar vanaf de kennismaking met Beats & Rhymes is het voor hem echt begonnen. Luisterend naar en half mee-rappend met artiesten als Common, Talib Kweli, Extince en B.I.G. raakte Sharif geïnspireerd door de albums en singeltjes die hij kocht. Dit resulteerde op den duur in o.a. een intensieve samenwerking met Roel en Jeroen, DuBBel. Met hen heeft hij een aantal talentenjachten gewonnen en tientallen optredens mogen geven. Ook bracht hij samen met Killian een hiphop album uit dat zeer goed werd ontvangen. Door de jaren heen heeft hij zich tevens laten inspireren door John Mayer, Zero7, Stevie Wonder, Harry Sacksioni, Blof, Mute Math, Bob Marley, Esperanza Spalding, Herman van Veen, Jose Gonzales en vele anderen.

Momenteel is hij dan ook druk bezig twee albums te maken, waarvan één zijn hiphop-kant laat zien en de ander zijn pop-georiënteerde kant.