Vind mij ook op

Hoe het begon

Van jongs af aan kreeg Sharif muziek met de paplepel ingegoten. Thuis werd er veel muziek gedraaid van verschillende genres en als vijfjarig jongetje was hij zo trots als een pauw met zijn Thriller-jas. Al snel kreeg hij in de gaten wat voor effect muziek kan hebben. De gekozen plaatjes om te draaien op bijvoorbeeld familiefeestjes en passende achtergrondmuziek in een film zorgen voor de juiste impact op de kijker of luisteraar. Waar hij al snel fan van werd was zijn grote voorbeeld van nu, Michael Jackson. De muziek van The King of Pop werd dan ook dagelijks urenlang gedraaid.

Van klassiek gitaar naar remixen en producen

Toen Sharif negen jaar oud was, kreeg hij zijn eerste gitaarles en ontstond zijn liefde voor de Spaanse gitaar. Hij werd op de muziekschool klassiek geschoold en ging thuis steeds meer experimenteren met muziek.

Met het aanbreken van de pubertijd werden de gitaarlessen wat minder interessant en ontdekte Sharif dat hij het maken van eigen mixtapes op cassettebandjes erg leuk vond. Tientallen mixtapes nam hij op en ontdekte dat hij een acapella met verschillende instrumentale nummers kon mixen en zo een geheel eigen remix kon creëren. De producer in Sharif was geboren.

Beats en Samples

In 1999 werd hij door een goede vriend gewezen op het programma Modplug Tracker. Hiermee kon hij eindelijk zelf samples kiezen en eigen beats maken. Zijn Spaanse gitaar werd de basis van zijn muziek en al snel ontstond er iets unieks in de beats die hij maakte.

Via het internet schreef hij zich vaak in voor verschillende beatcontesten waarbij hij meerdere keren won. Vanaf dat moment begon het balletje te rollen en kreeg Sharif steeds meer naamsbekendheid binnen de lokale hiphopscene.

Grenzen verleggen

Verschillende samenwerkingen volgden met o.a. Kleine Jay & Cartes, DuBBel, Case en Killian. Met Killian heeft Sharif zelfs een heel hiphop album uitgebracht dat zo goed ontvangen werd dat hen een platencontract werd aangeboden. Hoe aantrekkelijk deze kans ook was, Sharif heeft besloten voor zichzelf verder te gaan. Hiphop is niet het enige dat hij kan en wil doen. Ondanks zijn grote liefde voor hiphop krijgt zijn muzikaliteit niet altijd voldoende ruimte binnen de hiphop muziek.

Sharif Music

Door voor zichzelf te beginnen in 2012 slaat Sharif een nieuwe weg in. Inmiddels heeft hij een groep muzikanten, zangers en zangeressen om zich heen verzameld waar hij zijn droom mee gaat verwezenlijken. Hij wil zijn muzikaliteit ten gehore brengen en heeft naast de wat kleine muziekprojecten ook twee hiphop albums geproduceerd. Eén daarvan heeft geresulteerd in een uitnodiging bij het muzikale platform van Blaxtar (broer van Typhoon). Hier was hij uiteraard erg blij mee, maar heeft nee moeten zeggen op het aanbod. Zijn droom om een eigen pop album te maken, wilde hij zo snel mogelijk beginnen. 
Nu is hij druk met het produceren van een derde hiphop plaat. 


Zoals Michael Jackson ooit zei:  "It's staggering what a person can do if they only try"